NACIONALINIS EKONOMIKOS EGZAMINAS

Didelio susidomėjimo sulaukęs ekonomikos egzaminas organizuojamas jau trečius metus! Ekonomikos egzaminas provokuoja mąstyti ir kviečia pastebėti, kiek daug ekonomikos yra mūsų kasdienybėje. Iniciatyvoje dalyvauti gali visi – ir žmonės, kurie dirba su ekonomika nesusijusius darbus, ir profesionalūs ekonomistai, ir moksleiviai bei studentai.

‚‚Siekiame parodyti, kad už kiekvieno skaičiaus, kiekvienos investicijos, paskolos ir palūkanų yra žmonės ir jų sprendimai. Ekonomika yra apie mus“, – teigia Lietuvos laisvosios rinkos instituto švietimo centro vadovė Marija Vyšniauskaitė.

Kartu su Lietuvos laisvosios rinkos institutu bei Lietuvos radiju ir televizija, prie projekto įgyvendinimo prisideda ir Vilniaus prekybos paramos fondas ‚‚DABAR‘‘.

„Galime pasidžiaugti tuo, kokia patriotiška ir laisva mūsų visuomenė, o ypatingai jaunoji karta, išaugo per trisdešimt laisvės metų. Norime, kad kiekvienas lietuvis savo kasdienėje veikloje, priimamuose sprendimuose taip pat jaustų ir ekonominę laisvę. Tam neabejotiną įtaką turi finansinis išprusimas, todėl džiaugiamės galėdami prisidėti prie nacionaliniu mastu įgyvendinamų iniciatyvų jam kelti“, – Vilniaus prekybos paramos fondo „Dabar“ direktorius Lukas Radžiūnas.